^

Medela Dominant Flex

A választás hatalma! Megbízható és egyszerű szívás technológia, higiénikus kezelhetőség

A Dominant Flex egy erőteljes, kiváló minőségű szívópumpa magas, változtatható szívási kapacitással. A szívókészülék az orvostechnika valamennyi területén használható. Műtőblokkok, szülészeti-nőgyógyászati, gégészeti, belgyógyászati, plasztikai sebészeti, szemészeti, traumatológiai, sebészeti, pulmonológiai valamint intenzív osztályok kiválóan alkalmazhatják. Nyilvánvaló, hogy ez példátlan minőséget és megbízhatóságot követel. A Medela Ag. ebből a megfontolásból egy felületileg különlegesen kezelt száraz dugattyúrendszert kísérletezett ki egy olyan speciális membrános vákuumszabályozóval összeépítve, mely a leggyorsabb és legpontosabb vákuumszabályozást teszi lehetővé. A felhasználó számára ez a megoldás a legalacsonyabb szervizköltség mellett a legnagyobb üzembiztonságot jelenti.
A Medela 50 éves tapasztalata kötelezett bennünket arra, hogy tovább finomítsuk a Dominant Flex meghajtó egységét. A dugattyúk hőálló high-tech anyaga biztosítja a hosszú távú megbízható működést. A szárazdugattyú rendszer szabadalmaztatott technológiája is egyike azon számtalan fejlesztésnek, amelyeket beépítettek a Dominant Flex készülékbe.

Csak egyszerűen

A Dominant kifejlesztésénél a Medela célja az egyszerűség volt. A készüléket csak egyszerűen indítsa be a bekapcsoló gomb megérintésével vagy az állványra applikált lábkapcsolóval. Állítsa be a kívánt teljesítményt a kapcsológombok segítségével, majd a szívás erősséget a membrános vákuumszabályozóval. Opcionális tartozékok segítik a teljeskörű felhasználást. Az egyszerű belső szerkezeti felépítés minimalizálja a meghibásodási lehetőségeket, így hosszú életűvé teszi a Medela készülékeket és ezzel költséget takarít meg Önnek.

Ott és úgy dolgozik ahogyan kell

A svájci találékonyság vezetett el a hosszú élettartamhoz, melyről a Medela készülékei méltán híresek. A Medela tapasztalata és tudása, a beépített tartós, minőségi anyagok, az alkalmazott technológia hozzájárulnak a Dominant Flex magas szintű megbízhatóságához. A készülék 0 és -95 kPa közötti állandó vákuum létrehozására szolgál. Ez a vákuum minden kórházi, klinikai és rendelői alkalmazáshoz használható, ami vákuumot igényel, például: általános sebészet, zsírleszívás, endoszkópia, epikardiális abláció, nazofaringeális szívás, idegsebészet, OPCAB, vákuumos császármetszés/szülés, sebdrenázs stb.

Egy meggyőző lépés a minőség és a fejlett technológia felé!

A Medela szívókészülékek különleges tulajdonsága a vákuumérték szinte azonnali elérése! Ez különösen fontos olyan helyzetekben ahol a sürgős beavatkozás és a mobilitás elengedhetetlen követelmény. A másik fontos tulajdonság amely a versenyben előre sorolja a Medela szívókészülékeket a maximális szívási teljesítmény (flow) elérése már extrém alacsony vákuum értéknél is. A Medela Basic és Dominant Flex szívók a maximális teljesítményt képesek már akár -10kPa vákuum mellett előállítani. Ez egyedülálló teljesítmény!

A higiénia érdekében

A higiéniai kihívások vezérelték mind a formai, mind a funkcionális tervezést. A Medela odafigyelt arra is, hogy a kezelőszervek minimalizálásával a potenciális fertőzés veszélyét a legkisebb szintre csökkentse. Az egy részből készült burkolat megkönnyíti a tisztítást. A burkolat anyaga ellenáll az erős fertőtlenítő szereknek. A „CleanTouch” érintő kapcsolóval lehetővé válik a legegyszerűbb üzemeltetés, a sík felületen nem tapadnak meg a kórokozók. Az állványon kialakított lábkapcsoló pedig szabaddá teszi a kezeket. Higiénikus egy részből készült burkolat.

Kifinomult egyszerűség

A Medela Dominant Flex szívókészülék higiénikus, megbízható és könnyen kezelhető. A membrános vákuumszabályzó pillanatok alatt fölépíti a kívánt vákuumot, így a Dominant Flex nélkülözhetetlen ott ahol azonnali vákuum elérésre és csendes működésre van szükség. A Dominant Flex állványos, hordozható és rack kivitelben rendelhető attól függően, hogy mely változat jelenti a legpraktikusabb elhelyezést akár endoszkópos toronyban, a beteg ágya mellett vagy a műtőben. A készüléket kiegészítheti az egyszer használatos vagy újra használható váladékgyűjtő rendszer megannyi tartozékaival.
Minden kezelő szerv a készülék előlapján helyezkedik el.

Előnyök

  • a Dominant Flex egy megbízható, higiénikus és felhasználóbarát szívókészülék,
  • maximális szívási teljesítmény (flow) elérése már extrém alacsony vákuum értéknél is,
  • a svájci fejlesztési és gyártási folyamat eredménye a mechanikai precizitás mely a kiváló teljesítményt biztosítja,
  • az egyszerű belső konstrukció meggyorsítja a rendszeres karbantartások folyamatát,
  • 3 válaszható kapacitás (40, 50, 60l/perc) az Ön igényeinek megfelelően,
  • a megbízható technológia megfelel a modern igényeknek, tartós anyagokból készült, minimálisra csökkentett kopó alkatrészekkel,
  • az opcionális kiegészítők széles választéka biztosítja, hogy a teljes rendszer adaptálható legyen az Ön igényeihez,
  • 5 év garancia.Dominant Flex technikai információ
Maximális vákuum [kPa/mmHg] –95 / –713
Kapacitás [l /min] 40, 50, 60
Készülék méretei [mm] 210 x 305 x 375
Készülék súlya [kg] 9,3
Dugattyú egység típusa Long-lasting Piston / cylinder technology
Teljesítmény felvétel [W] készenléti módban <1
Dugattyú fordulatszáma
[40 l/min, 50 l/min, 60 l/min]
63, 79, 102
Zajszint [dB(A)]
[40 l/min - 50 l/min - 60 l/min]
37,8 - 38,4 - 39,8
Vákuum szabályozó típusa Membrános
Áramütés elleni védelem Type CF (cardiac floating: max. 10 μA)
Védettsége IP21
CE jelölés Igen
IEC 60601-1: 2005, Edition 3.0 fulfilled Igen
Burkolat Egyetlen darabból öntve
Ki/be kapcsoló és teljesítmény szabályzó CleanTouch Technology
Túlfolyás elleni védelem Mechanikus biztonsági szelep
Garancia [év] 5
Túlfeszültség elleni védelem Igen
Hálózati feszültség [V] 100-240
Hálózati ferkvencia [Hz] 50/60
Teljesítmény felvétel [W] 120
Gyártó ország Svájc
Modell év kezdete 2013
 
Állvány leírása
Fékezhető antisztatikus kerekek Igen
Lábkapcsoló az állványba integrálva Igen
Földelő csatlakozó Igen

Letöltés

Típusok - kattintson a képre